De Anit-Colic fles (ofwel Anti-Koliek fles) bevat een speciaal ventiel dat zorgt voor een constante toevoer van lucht in de fles tijdens het drinken. Afhankelijk van het merk fles kan dit ventiel in de bodem of in de hals van je fles zitten. De vorm van de fles verschilt bij veel merken maar deze heeft geen functionele toevoeging voor de antie-koliek werking. Door het ventiel kan de fles niet vacuüm zuigen en hoeft je baby niet telkens te stoppen met drinken om lucht toe te laten. Hierdoor kan je kleintje rustig doordrinken en komt er minder lucht in zijn darmpjes.

Het ‘drinken’ van lucht tijdens de flesvoeding is de nummer 1 reden van darmkrampjes van je kleintje. De darmen hebben moeite om de overtollige lucht kwijt te raken tijdens het opnemen en verwerken van de melk. Darmkrampjes bij een baby zijn gelukkig onschuldig maar kunnen uiteraard wel erg vervelend zijn voor je kindje.

Naast darmkrampjes is het spugen (reflux) van melk ook een veel voorkomend verschijnsel gedurende de eerste maanden. Reflux komt veel voor bij jonge baby’s en is gelukkig meestal onschuldig. Het betekent letterlijk ‘terugstromen’ waarbij de maaginhoud terug de slokdarm instroomt. Daardoor gaat je baby melk spugen. De kringspier tussen de slokdarm en de maag van je baby is nog niet helemaal ontwikkeld waardoor de voeding gemakkelijk kan terugstromen. Door een Anti-Colic fles te gebruiken drinkt je baby rustiger en constanter wat aanzienlijk bijdraagt tegen het spugen.

Indien je Johannebroodpitmeel of rijstebloem gebruikt in de melk is het extra aan te raden om een goede Anti-Colic fles te gebruiken. Doordat je de melk gaat verdikken wil je voorkomen dat er klontjes onstaan. Teveel lucht in de voeding zorgt er tevens voor dat de melk minder goed mengt met het Johannesbroodpitmeel. Mischien nog wel belangrijker: gebruik de juiste speen zodat de verdikte melk voldoende en met de juiste snelheid uit de speen opening stroomt.

Dr. Brown’s Options+ Anti-colic

De bredehalsflessen van Dr. Brown’s hebben een borstvorimige speen welke de overgang vergemakkelijkt van borst naar fles. De zachte siliconen speen is special ontworpen om dezelfde gelijkmatige en natuurlijke doorstroming te bieden als bij borstvoeding. Het anti-koliek ventielsysteem van Dr. Brown’s draagt bij aan het behoud van voedingsstoffen wat zorgt voor een betere spijsvertering en dus ook voor een betere nachtrust. De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor het comfortabel voeden van je kleintje. Meer info.

Difrax anti-colic S-babyfles

Volgens Difrax is dit de best verkochte babyfles met anti-colic werking en is deze te gebruiken vanaf de geboorte. Door het anti-colic ventiel in de bodem van de S-vorm van de fles, worden voeding en lucht niet met elkaar vermengd waardoor vitamines en belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Deze fles komt samen met de zachte Difrax flessenspeen Natural Small met extra grip voor je kindje. Meer info.

Philips Avent Anti-Colic Babyfles AirFree Ventiel 

De belangrijkste innovatie van de nieuwe Philips Avent anti-colic voedingsfles is het AirFree ventiel. Dankzij dit unieke ontwerp blijft de speen altijd vol met melk zonder daar lucht bij toe te laten. Zelfs als je de fles volledig horizontaal houdt zal de doorvoer van melk constant blijven. Zo kun je jouw baby altijd gemakkelijk en zonder problemen zelfs rechtop voeden. Meer info.

Nog geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties