Johannesbroodpitmeel wordt voornamelijk gebruikt bij baby’s en jonge kinderen tegen reflux. Maar wist je dat het ook goed kunt gebruiken in de keuken? Het witte reukloze poeder dat wordt verkregen door het vermalen van de kiemende zaden van de johannesbroodboom is namelijk ook een natuurlijk en voedzaam verdikkingsmiddel. In de voedingsmiddelen industrie wordt het voornamelijk gebruikt om soepen en sauzen te verdikken maar ook in bijvoorbeeld ijs komt het veelvuldig voor.

De peulen van de johannesbroodboom bevatten zeer hoge voedingswaarden en daardoor kun je het gebruiken als een plantaardige gom zoals ook bijvoorbeeld xantaangom en guarpitgom. Deze laatste 2 kom je veel tegen in recepten maar zijn ook moeilijk te verkijgen. Johannesbroodpitmeel is als verdikkingsmiddel wel wat minder krachtig en vaak heb je een dubbbele dosis nodig voor hetzelfde effect. Echter, johannesbroodpitmeel is wel veel goedkoper en in veel winkels gewoon verkrijgbaar.

Naast het verdikken van gerechten kun je johannesbroodpitmeel ook gebruiken als rijsmiddel, zwelmiddel of als vervanging van ei. Het is namelijk zeer rijk aan eiwitten en ook nog eens vrij van suiker en zetmeel wat het een ideaal product maakt voor diabetici. Ook is johannesbroodpitmeel glutenvrij en een 100% natuurlijk product. Doordat het poeder neutraal van smaak is kun je het goed gebruiken in je gerechten zonder dat het de geur of smaak zal veranderen.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1136546&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fholyflavours-johannesbroodpitmeel-100-gram-biologisch-gecertificeerd%2F9300000006429968%2F&name=Holyflavours

Dit natuurlijke wondermiddel kun je gebruiken in zowel in koude als warme verwerken zonder dat het de smaak veranderd. Sauzen en soepen worden dikker en ijs wordt romiger op een natuurlijke wijze. Je zou er zelfs slagroom van kunnen maken met het juiste recept. Johannesbroodpitmeel is dus veelzijdig te gebruiken als biologisch product en daarom het ideale ingredient in elke keuken. Mijn 2 favoriete merken Johannesbroodpitmeel zijn Tammi en HolyFlavours. Deze zijn beide 100% biologisch en van premium kwaliteit. Deze biologische producten zijn tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Nog geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties