Misschien heb je wel eens van een heetwaterdispenser gehoord maar wellicht is het ook helemaal nieuw voor je. Simpel gezegd is een heetwaterdispenser een keukenapparaat tussen een waterkoker en heetwaterkraan (Qooker) in. Het apparaat zorgt er namelijk voor dat je in no-time een kop heet water hebt wat je kunt gebruiken voor thee maar ook zeer goed voor het opwarmen van babymelk (met bijvoorbeeld Johannesbroodpitmeel).

De 3 voordelen van een heetwaterdispenser
 1. Een heetwaterdispenser wordt ook wel een instant waterkoker genoemd en werkt vele malen sneller dan een waterkoker. Afhankelijk van het type heb je tussen de 5 en 8 seconden kokend water van 100 graden Celcius.
 2. Je kookt altijd precies hoeveel je nodig hebt. DIt betekent dus geen verspilde energie en tijd aan heet water wat je niet gebruikt voor je kop thee.
 3. Door de instelbare watertemperatuur zijn heetwaterdispensers erg veelzijdig. Ze worden dus ook veel gebruikt door jonge ouders door de temperatuur op 40 graden in te stellen voor het opwarmen van de babymelk.
5 tips voor het kopen

Overweeg jij het kopen van een heetwaterdispenser? Let dan goed op de volgende 5 aandachtspunten

 1. Kinderslot. Afhankelijk van je thuissituatie en de plek waar je hem gaat plaatsen kan een kinderslot vaak niet ontbreken.
 2. Instellen watertemperatuur. Je kunt de heetwaterdispenser voor vele verschillende doeleinden gebruiken en hier hoort vaak ook een verschillende watertemperatuur bij. Niet elke dispenser heeft deze optie
 3. Instellen Waterhoeveelheid. Net zoals de temperatuur wil je ook graag de hoeveelheid kunnen regelen zodat je zelf kunt kiezen welk glas of flesje je gebruikt.
 4. Uitneembaar reservoir. Je zult de dispenser regelmatig moeten vullen met water en niet elk model heeft een uitneembaar reservoir. In dat geval moet je met een maatbeter of gieter telkens water bijvullen. Niet echt handig dus. Let er daarnaast ook op of het reservoir groot genoeg is voor jouw dagelijks gebruik.
 5. Standby vermogen. Nieuwe type waterdispensers houden het water in standby modus niet warm en dus nauwlijks stroom als je ze niet gebruikt. Bij oudere types kan dit nog wel eens anders zijn en kan de stroomrekening een onaangename verassing worden.
 6. Stop functie. Kan handig zijn als je niet altijd van te voren precies de hoeveel water weet die je wilt aftappen
Johannesbroodpitmeel en heet water

Wanneer je Johannesbroodpitmeel door de baby melk gebruikt is het extra belangrijk om water van de juiste temperatuur te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat de melk en het johannesbroodpitmeel goed mengen met elkaar en het water. Wanneer je gekookt water mengt met koud kraanwater zal je altijd eerst een goede balans moeten vinden tussen de hoeveelheid water en de temperatuur. Warm water uit een heetwaterdispenser heeft een constante temperatuur van 40 graden wat dus altijd de ideale basis is voor het mengen met de melk.

De 3 best verkochte heetwaterdispensers

MOA KT2214A Heetwaterdispenser
Niet elke keuken heeft oneindig ruimte op het aanrecht en door het compacte design van de Moa heetwaterdispenser is het een van de meeste verkochte types. Binnen 30 seconden heb je kokend heet water en hij is verkrijgbaar in zwart, zilver en wit. Door de ruime schenkopening kun je er ook eenvoudig een pan onder kwijt voor het snel koken van spaghetti of het opwarmen van je soep.
Meer info

PROFICOOK HWS 1145 Heetwaterdispenser
Een van de allersnelte heetwaterdispensers op de markt; binnen 5 seconden heb je kokend heet water van 100 graden! De fraaie RVS behuizing heeft hem een hoogwaardige look en past goed op ieder aanrecht. Het reservoir bevat 4 liter water wat aanzienlijk groter is dan de meeste andere merken waardoor je minder vaak water hoeft bij te vullen. Via het heldere LED display met toch bediening stel je eenvoudig de temperatuur en hoeveelheid water in.
Meer info

Nedis KAWD300FBK Heetwaterdispenser
Onze absolute favoriet qua design en gebruiksgemak! Dankzij de 5 verschillende volume opties en zijn zeven temperatuur keuzes heeft deze dispenser alles wat je nodig hebt. Het grote digitale display maakt het gebruik ervan eenvoudig en je kunt melk opwarmen tot de perfecte temperatuur van je koffie. Heet water heb je binnen 8 seconden en de vele sensoren waarschuwen je op tijd voor eventuele kalkaanslag of droogkoken.
Meer info

Nog geen reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
  Recente reacties