Door de verdikking van de melk met Johannesbroodpitmeel moet je extra goed opletten dat je de juiste speen gebruikt op de fles. Aan de ene kant wil je voorkomen dat de speen verstopt raakt door de verdikte melk en je baby teveel moeite moet doen om de melk er doorheen te zuigen. Daarnaast wil je ook voorkomen dat er niet teveel lucht mee komt tijdens de voeding. Kolieken, ook wel darmkrampjes genoemd, zijn erg vervelend voor je kleintje en een van de oorzaken is het ophopen van lucht in de darmen na het geven van de fles. Als je kleintje teveel moeite moet doen door een te kleine speen loop je het risico dat hij vermoeid zal opgeven en niet voldoende melk binnen krijgt.

Doordat de melk verdikt wordt is het dus extra belangrijk om de juiste speen te kiezen. De opening van de speen zal de dikkere melk goed moeten doorlaten, zodat je baby voldoende en constante toevoer krijgt tijdens het zuigen. Het is erg belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de flesvoeding. Probeer hierbij te voorkomen dat er teveel lucht meekomt bij het drinken door de speen continu gevuld te houden met melk. Dit kun je doen door de fles niet teveel heen en weer te bewegen en de juiste hellingshoek te vinden zodat de speen altijd voor ongeveer 75% gevuld blijft.

Gewoon een grotere speen of toch een speciale variant?

Als je begint met kleine hoeveelheden Johannesbroodpitmeel in de melk dan zou je ervoor kunnen kiezen om een speen van 1 of 2 maten groter te gebruiken. Bij een kleine toevoeging JBPM zal de melk iets verdikken waardoor de huidige speen niet meer voldoende melk door laat maar net een maatje groter zal dan nog kunnen helpen. Indien je de normale aanbevolen hoeveelheden gaat toedienen of je koopt de kant en klare flesvoeding met Johannesbroodpitmeel dan kun je het beste de speciale papspenen gebruiken. Deze spenen zijn speciaal ontwikkeld voor een betere doorstroming van verdikte voeding doordat deze een andere vorm en grootte van de speenopening hebben. Dr. Brown’s heeft hiervoor de zogenaamde Anti-colic Y-speen ontwikkeld. Bij Difrax heet deze variant de Wide XL en Philips Avent heeft de Flesspeen Classic welke geschikt is voor dikke voeding.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1136546&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fdr-brown-s-options-anti-colic-y-speen-voor-standaard-halsfles-2-stuks%2F9200000114318002%2F&name=Dr.%20Brown's%20Options%2B%20Anti-colic%20Y-speen%20-%20Voor...

Dr. Brown’s Anti-colic Y-speen
De Dr. Brown’s Y-cut spenen zijn speciaal ontwikkeld voor gulzig etende baby’s en voor verdikte melk met bijvoorbeeld Johannesbroodpitmeel. In tegenstelling tot de standaard speen heeft deze variant een Y-vormige opening waardoor er geen verstopping kan plaats vinden en de melk altijd de speen uit kan door de meeverende siliconen. Meer info.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1136546&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fdifrax-flesspeen-wide-xl-2-stuks%2F9200000058758961%2F&name=Difrax%20Flesspeen%20Wide%20XL%20-%202%20stuks

Difrax Wide XL
Deze papspeen van Difrax heeft een brede opening waardoor je kleintje goed de verdikte melk kan drinkenk. De ronde, brede, tepelvormige flessenspeen voelt aan als een moederborst. Deze speen past zowel op de S-fles als de Papfles XL. Meer info.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1136546&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fphilips-avent-classic-scf636-27-flesspeen-classic-dikke-voeding-6m%2F1004004012190586%2F&name=Philips%20Avent%20Classic%2B%20SCF636%2F27%20-%20Flesspeen%20C...

Philips Avent Flesspeen Classic dikke voeding
Deze speen voor dikkere vloeistoffen is ideaal voor een consistentere voeding zoals pap of Johannesbroodpitmeel. Door de speciale vormgeving buigt de speen mee, zodat er lucht in de fles komt. Hierdoor gaat het drinken gemakkelijker, waardoor je baby minder huilerig gedrag vertoont en minder last heeft van darmkrampjes. Meer info.

Nog geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties