In Nederland is verreweg de meest gedronken melk afkomstig van de koe maar wist je dat er van oudsher in veel landen meer geitenmelk dan koemelk gedronken werd. Tegenwoordig wordt er nog steeds veel meer koemelk geproduceerd maar is geitenmelk bezig met een duidelijke opmars. Nederlanders kiezen steeds vaker voor geitenmelk bij de maaltijd maar ook in de flesvoeding wordt deze romige melk steeds populairder onder jonge ouders.

Waarom Geitenmelk?

Van nature is geitenmelk erg mild in smaak en bevat veel belangrijke voedingsstoffen voor baby’s. Geitenmelk heeft een unieke samenstelling van eiwitten en vetten welke erg goed voor je kleintje zijn. Het is een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B2, eiwitten, vetzuren en calcium. Met name calcium is erg belangrijk in de eerste levensjaren voor de groei en instandhouding van de botten en kraakbeen.

Vanwege de strenge controles op babyvoeding in Nederland wordt Nederlandse geitenmelk gezien als hoogwaardig product. Tocht is het wel degelijk anders dan koemelk, vooral als je kijkt naar de aanwezigen eiwitten. Het verschil in mineralen is echter verwaarloosbaar aangezien babyvoeding aan Europese regels moet voldoen die bepaalt welke ingrediënten er in mogen zitten, en wat bijvoorbeeld het vetgehalte moet zijn.

Geitenmelk bij een Koemelkallergie?

Kinderen met een koemelkallergie kunnen helaas niet overstappen op geitenmelk om de allergische klachten tegen te gaan. Het afweersysteem reageert namelijk op de eiwitten in koemelk en deze zijn anders in geitenmelk maar nog steeds aanwezig. Netzoals bij een koemelkallergie kan er dus eenzelfde allergische reactie ontstaan bij het gebruik van geitenmelk. Overleg daarom eerst met een arts voordat je overstapt bij een allergie klachten. Omdat er ongeveer evenveel lactose in geitenmelk zit als in koemelk, is geitenmelk ook geen optie bij een lactose-intolerantie. Wel wordt yoghurt vaak beter verdragen, omdat hierin minder lactose zit dan melk.

Geitenmelk in combinatie met Johannesbroodpitmeel?

Yes, geen probleem. Houd er rekening mee dat geitenmelk iets romiger is dan koemelk maar je kunt zonder problemen johannesbroodpitmeel toevoegen om de flesvoeding met geitenmelk in te dikken. Zorg er wel voor dat je de juiste speen gebruikt zodat je kindje niet teveel lucht binnen krijgt tijdens het drinken.

De 3 meest verkochte merken Geitenmelk

Pure Goat Company Geitenmelk
De meest verkochten babyvoeding Geitenmelk van Hollandse bodem! De melk is gemaakt van volle geitenmelk en heeft een romige smaak. Pure Goat Company’s Opvolgmelk heb je in de varianten 1, 2 en 3 is daarmee geschikt voor zuigelingen vanaf de geboorte. Het is volledig biologisch en bevat GOS vezels en omega-3. De toevoeging van omega-3 DHA aan zuigelingenvoeding is wettelijk verplicht vanaf 2020 en dus ook voor geitenmelk. De melk is verder vrij van palm, soja en GMO en bevaat uitsluitend lactose. Meer info!

Kabrita Geitenmelk
Kabrita Geitenmelk zit boordevol met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is gemaakt op basis van hoge kwaliteit melk van Nederlandse geiten. Geitenmelk heeft een heleboel eigenschappen die de opvolgmelk voor je kleintje tot een vriendelijk en voedzaam alternatief maken. Kabrita Opvolgmelk combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines A, C en D, ijzer en Omega vetzuren DHA* en AA. Daarnaast is het ook nog eens verrijkt met voedingsvezels (GOS), geiten wei-eiwit en bèta-palmitaat. Meer info!

Vitals Nannycare Geitenmelk
Nannycare Geitenmelk is een volledige zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk uit Nieuw-Zeeland. De samenstelling van Nannycare melk is het resultaat van meer dan twintig jaar onderzoek en ervaring op het gebied van geitenmelkvoedingen voor baby’s en peuters. Deze gepasteuriseerde volle geitenmelk wordt goed gewaardeerd door ouders door zijn volle romige smaak en de hoge kwaliteit standaarden uit Nieuw-Zeeland. Meer info!

Nog geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties