Als je kindje een paar maanden oud is zal hij in de eerste periode waarschijnlijk nog regelmatig spugen of mondjes melk terug geven na de voeding. Dit hoort bij de jonge leeftijd van je baby en zal als het goed is in de eerste maanden steeds iets verder afnemen. Toch zijn er ook veel jonge baby’s die bijzonder veel en vaak spugen wat tot zorgen kan leiden bij jonge ouders.

(Verborgen) Reflux

Reflux by baby’s betekent het terugstromen van de maaginhoud door de slokdarm. Dit verschijnsel is eigenlijk heel normaal voor jonge kindjes en kan zelfs meerdere keren per dag voorkomen. Bij de meeste baby’s veroorzaakt dit geen echte klachten maar het kan natuurlijk wel erg vervelend zijn. Wanneer je baby melk drinkt gaat dit via de slokdarm naar de maag en bij deze doorgang zit een sluitspier die voorkomt dat het voedsel terug stroomt (reflux). Bij pasgeboren baby’s werkt deze sluitspier meestal nog niet helemaal optimaal en gaat zelfs soms vanzelf weer even open. Daarbij is de kleine maag ook nog niet helemaal volgroeid en hierdoor kan de melk makkelijk uit de maag in de slokdarm terugstromen wat het spugen van je kindje veroorzaakt.

INGEDIKTE MELK

Door de melk van je baby in te dikken kan de dikkere melk minder makkelijk terugstromen uit de maag. Door de verdikte (moeder)melk blijft de voeding beter op de maag liggen en stroomt het minder makkelijk terug de slokdarm in. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor voor dat je baby veel rustiger drinkt en minder lucht inslikt tijdens het zuigen wat ook bijdraagt tegen het spugen. Het indikken van de melk kan zowel bijkunstvoeding als ook bij gekolfde borstvoeding. Probeer de ingedikte melk ongeveer 2 weken lang uit om te zien of je baby hiermee minder reflux klachten heeft.

Johannesbroodpitmeel

Johannesbroodpitmeel wordt door veel artsen aangeraden tegen het spugen. Het heeft misschien een wat bijzondere naam maar dit natuurproduct heeft wel een bewezen positief effect tegen reflux. Dit witte poeder wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in verschillende gerechten en is zowel reuk- als smaakloos en het lost erg goed op in de flesvoeding.

Bijwerkingen

Voor verruit de meeste baby’s zal Johannesbroodpitmeel goed helpen tegen reflux. Toch heeft het soms voor enkele baby’s helaas ook enkele nadelen. Het is goed om je van te voren goed in te lezen over deze eventuele bijwerkingen zodat je ze kan herkennen wanneer je begint met johannesbroodpitmeel.

Nutrilon Nutriton

Het meest verkochte merk Johannesbroodpitmeel in Nederland is van Nutrilon. Deze voorgekookte Johannesbroodpitmeel kun je zelf door middel van het meegeleverde schepje toevoegen aan de borstvoeding of flesvoeding. Probeer in het begin rustig te beginnen en kijk hoeveel Johannesbroodpitmeel je nodig hebt om tot een goede balans in de melk te komen. Meestal zul je al na 2 dagen positief resultaat opmerken. Daarnaast bestaat er ook een biologische variant van Tammi welke heel populair is.

Nutrilon A.R.

Naast dat je Johannesbroodpitmeel zelf kunt mengen met moedermelk of melkpoeder, kun je het ook kant-en-klaar kopen van Nutrilon. Dit product heet A.R. en staat voor Anti Regurgiratie oftewel tegen reflux of spugen. Bij dit product is het johannesbroodpitmeel al gemengd door de melkpoeder zodat je dit niet meer zelf hoeft te doen en altijd de juiste hoeveelheden mengt. Netzoals bij het melkpoeder maakt Nutrilon gebruik van opvolgende nummers en gebruik je A.R.1 tot 6 maanden en A.R.2 vanaf 6 maanden. Als je liever Hero gebruikt kies dan Nutrasense Comfort.

Nog geen reacties

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties