Wanneer je kindje veel last heeft van reflux dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk proberen wat daar tegen kan helpen. Bij reflux stroomt de melk weer terug vanuit de maag door de slokdarm waardoor je baby (veel) gaat spugen na de voeding. De sluitspier in de slokdarm is de eerste maanden nog niet volledig ontwikkeld waardoor reflux bij de meeste kinderen uiteindelijk vanzelf minder wordt en uiteindelijk verdwijnt. Reflux kan dan ook erg vervelend zijn en Johannesbroodpitmeel werkt in de meeste gevallen erg goed maar toch niet altijd volledig. Daarom kun je ook overwegen om een anti-reflux matras te gebruiken.

Een anti-reflux matras kan een goede oplossing zijn tegen het veelvuldig spugen van je baby. Door het verschil van hoogte tussen het voeteneind en het hoofdeind zal je kleintje veel minder last hebben van reflux omdat de melk minder makkelijk omhoog door de slokdarm terug kan stromen. De (optionele) opstaande randen aan de zijkant van het matrasje zorgen ervoor dat je kindje niet kan gaan rollen. De anti-reflux matrasjes zijn geschikt voor zowel de wieg als ledikant en kunnen gebruikt worden voor rug- en buikslapende baby’s. De eventuele rol aan de onderzijde van het matras kan onder de beentjes van je baby worden geplaatst zodat hij niet naar onderen zakt.

Een anti-reflux matras of kussen heeft vaak een gemiddelde hellingshoek van 15 gradenen zorgt hiermee voor een optimale ondersteuning die ook nog eens goed is voor de spijsvertering en ademhaling. Het matras, ook wel hellend kussen genoemd, brengt ook verlichting voor je kleintje bij verkoudheid, infecties van de luchtwegen of een oorontsteking. De matrassen worden gemaakt van koudschuim wat goed ventileert en tegelijkertijd ook een goede ondersteuning geeft wat belangrijk is voor een goede ontwikkeling van de wervelkolom.

Nog geen reacties

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Johannesbroodpitmeel bij Bol.com
    Recente reacties