European food safety authority

De European Food Safety Authority (EFSA) is een agentschap van de Europese Unie dat onafhankelijke wetenschappelijke adviezen geeft over voedselveiligheid. Het Europese beleid en bijbehorende wetgeving wordt gebaseerd op hun wetenschappelijke bevindingen op het gebied van voedselveiligheid. Voor het Nederlandse Voedingscentrum wegen de bevindingen van de EFSA zwaar mee in de adviezen die zij geven op het terrein van voeding en voedselveiligheid in Nederland. De EFSA beschrijft haar adviezen in E-nummers waarin de veiligheid van nieuwe stoffen en genetisch gemodificeerde producten worden genoemd.

Johannesbrooditmeel.info
Johannesbrooditmeel.info
E-nummers

E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van een bepaald voedingsmiddel te verbeteren. Bijvoorbeeld kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen hebben een E-nummer maar deze kunnen ook worden gewonnen uit de natuur of kunstmatig worden gemaakt in een fabriek. Als in een product E-nummers zijn gebruikt, dan staat de naam van de stof of het E-nummer altijd op het etiket.

Johannesbroodpitmeel heeft als nummer E410 gekregen en staat bekend als een overwegend neutraal E-nummer. Het is een natuurlijk verdikkingsmiddel en geleermiddel en de meeste onderzoekers beschouwen het als onschadelijk wanneer de inname hoeveelheid niet overmatig wordt.

Lees Verder

Bekijk ook eens een van onze andere artikelen voor nog meer informatie over Johannesbroodpitmeel